1292141253_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kookossuklaa


50 g margariinia

1,5 dl sokeria

1,2 dl tomusokeria

2 dl kuohukermaa

200 g kookoshiutaleita (jätä hieman koristeluun)

Koristeluun

175 g vaaleaa tai tummaa suklaata

25 g kookosrasvaa

 

Sekoita kaikki muut ainekset paitsi kookoshiutaleet kattilassa ja keitä viisi minuuttia. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet.

Levitä taikina leivinpaperille noin 1,5-2 cm paksuiseksi levyksi ja laita kylmään. Leikkaa kylmänä paloiksi esim. pitsaleikkurilla.

Sulata koristepinnoitteen suklaa ja kookosrasva vesihauteessa. Kasta kookospalat suklaaseoksessa ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita.

Anna jähmettyä leivinpaperilla ja säilytä kylmässä.

(Lähde: Talo&koti -lehti 12/2010)

 

Minttu-maitosuklaakeksit

 

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

50 g pehmeää voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

6 tippaa piparminttuaromia

1 muna

1 keltuainen

Koristeluun

150 g maitosuklaata

 

Sekoita kuivat aineet ja pehmeä rasva keskenään monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella. Lisää sokerit, piparminttuaromi, muna ja keltuainen. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Jauhota leivinpöytä kevyesti. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, vajaan sentin paksuiseksi levyksi. Paina muotilla haluamasi muotoisia keksejä. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista 175 asteessa n. 10-12 min keksien koosta riippuen. Jäähdytä keksit ritilän päällä.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta keksit haarukoiden avulla suklaaseen ja nosta valumaan ritilälle. Anna suklaapintojen kovettua viileässä paikassa.

(Lähde: Koti ja keittiö -lehti 12/2010)