Kookossuklaa
50 g margariinia
1,5 dl sokeria
1,2 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
200 g kookoshiutaleita (jätä hieman koristeluun)
Koristeluun
175 g vaaleaa tai tummaa suklaata
25 g kookosrasvaa
Sekoita kaikki muut ainekset paitsi kookoshiutaleet kattilassa ja keitä viisi minuuttia. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet.
Levitä taikina leivinpaperille noin 1,5-2 cm paksuiseksi levyksi ja laita kylmään. Leikkaa kylmänä paloiksi esim. pitsaleikkurilla.
Sulata koristepinnoitteen suklaa ja kookosrasva vesihauteessa. Kasta kookospalat suklaaseoksessa ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita.
Anna jähmettyä leivinpaperilla ja säilytä kylmässä.
(Lähde: Talo&koti -lehti 12/2010)
Minttu-maitosuklaakeksit
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
50 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 tippaa piparminttuaromia
1 muna
1 keltuainen
Koristeluun
150 g maitosuklaata
Sekoita kuivat aineet ja pehmeä rasva keskenään monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella. Lisää sokerit, piparminttuaromi, muna ja keltuainen. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Jauhota leivinpöytä kevyesti. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, vajaan sentin paksuiseksi levyksi. Paina muotilla haluamasi muotoisia keksejä. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille.
Paista 175 asteessa n. 10-12 min keksien koosta riippuen. Jäähdytä keksit ritilän päällä.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta keksit haarukoiden avulla suklaaseen ja nosta valumaan ritilälle. Anna suklaapintojen kovettua viileässä paikassa.
(Lähde: Koti ja keittiö -lehti 12/2010)
Kommentit