Meillä vietettiin viikonloppuna esikoisen ja kuopuksen yhdistettyjä synttärijuhlia. Sankarit täyttivät 7 vuotta ja 2 vuotta. Tai oikeastaan kuopus on jo täyttänyt tuon 2, esikoisen synttärit ovat muutaman päivän päästä. Tässä välimaastossa oli hyvä pitää yhteiset kekkerit :)
Juhliin tein suolaiseksi tarjottavaksi jälleen voileipäkakun.
Täytteenä kinkkua, ruohosipulin makuista tuorejuustoa (Valion Viola), italiansalaattia ja päälle sivelty kevytmajoneesia sekä koristeltu ohuen ohuilla kalkkunaleikkeillä, juustolla, kurkulla ja viinirypäleillä. Leipä oli ihan grahampaahtoleipää ja kostutukseen käytin kasvislientä. Hyvää oli :)
Makeita kakkuja piti olla tietysti kummallekin sankarille omansa. Kuopuksen kakku oli Hellapoliisin ohjeella tehty appelsiininen laku-Dumlekakku.
Esikoinen puolestaan toivoi samanlaista kakkua, jota tein hänen 5-vuotissynttäreilleen, eli Pirkka-lehden ohjeella Marjacharlotta.
Charlottaan laitoin ohjeesta poiketen pelkkiä mansikoita soseutettuna, en siis tehnyt niistä hilloa. Maku oli mukavan kirpakka, mikä sopikin hyvin, sillä laku-Dumlekakku oli tosi makeaa. Vähän vastapainoa siis :)
Kommentit